Economie Onderwijs

Contact

Over deze website

Deze website is gebouwd door Sam de Muijnck en Joris Tieleman van Rethinking Economics Nederland. Rethinking Economics is een internationaal netwerk van studenten, academici en professionals, die werken aan de verbreding van het economisch denken in het publiek debat en in de lesbanken. Via een mix van campagne voeren, evenementen en verschillende projecten verbindt Rethinking Economics mensen om te discussiëren en om de hoognodige veranderingen in gang te zetten, zodat we ons economisch denken naar de 21ste eeuw kunnen brengen.

De Nederlandse tak van de beweging, Rethinking Economics NL, werd opgericht in 2015 en heeft sindsdien o.a. evenementen georganiseerd, artikelen geschreven, interviews gedaan en video's gemaakt (activiteiten). In 2016 publiceerden zij een analyse van Nederlandse economie-bachelors in het jaarlijkse beleidsadvies van de Koninklijke Vereniging voor Staathuishoudkunde (KVS). In 2018 publiceerden zij het onderzoek Thinking like an economist?, waarop het Status quo-gedeelte van deze website is gebaseerd.

De website wordt ondersteund en gesponsord door drie stichtingen: Our New Economy, Cardano Education en de Triodos Foundation. Joris Tieleman is tevens bestuurslid bij Our New Economy, en Sam de Muijnck werkt voor Our New Economy als freelancer.

We zien deze website als een open en collaboratief platform. Dus mocht je iets toe te voegen hebben aan de materialen, of suggesties hebben om andere delen van de website te verbeteren, neem contact met ons op!

Vragen? Ideeën? Suggesties? Graag!

Naam *
Naam